28.10.2022.

NACIONALNI DAN SVJESNOSTI O BIBLIOTEKAMA📚

“Jedino što zaista morate znati je gdje se nalazi biblioteka.” (Albert Einstein)
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, učenici VIII razreda su uz čaj čitali svoja omiljena djela i uživali u toplini naše školske biblioteke. Uz razgovor sa nastavnicom Bosanskog jezika i književnosti, Amelom Hadžo o pročitanoj lektiri “Bulke pored pruge” saznali su i nešto novo o pojmovima iz Medijske pismenosti od bibliotekarke, Sanele Dizdar.
Cilj projekta je bio da učenici više vremena provode u čitaonicama i bibliotekama jer su to najvažnije prostorije u kojima će svako pronaći nešto za sebe.
“Naša biblioteka je naš čuvar znanja!”

04.10.2022.

Čestitka učenika škole povodom Dana učitelja

Od ideje do realizacije i primjene, naziv je projekta kojim su učenici škole sa nastavnicama: Jasminkom Plakalo i Amelom Hadžo, obilježili Dan učitelja. Učenici su pokazali da znaju primijeniti korelaciju: likovna kultura, tehnička kultura, bosanski jezik i književnost, kreativnost: izrađivati različite predmete od recikliranog materijala, te primjenjivati kritičko mišljenje, kojim su, na osnovu čestitki i mudrih misli, svim učiteljima škole čestitali ovaj značajni datum. Uloga učitelja u učeničkom životu je ogromna kao i empatija i zahvalnost učenika prema onome što učitelji rade za njih.